Ut. 22. okt 2024

MegaPortal.sk

Lifestyle, bývanie, zdravie magazín

Viete, ktoré kuchynské spotrebiče potrebujete, aby vám na štedrovečernej večeri nič nechýbalo?

7 min čítania

Štedrovečerná večera je výnimočný moment, na ktorý sa určite tešia malý aj veľký. Tieto kuchynské spotrebiče vám pomôžu pri prípravách tejto dôležitej večere.

Viete, ktoré kuchynské spotrebiče potrebujete, aby vám na štedrovečernej večeri nič nechýbalo?
(zdroj: unsplash.com)

Štedrý deň je za rohom a počas tohto výnimočného dňa, ktorý prináša množstvo radostí a rodinnej pohody, by každý chcel mať všetko dokonalé. Poradíme vám, čo všetko by ste mali mať na štedrovečernom stole a vďaka našim radám určite na nič nezabudnite. Naviac poznáme kuchynské spotrebiče, ktoré vám uľahčia prípravu a budete tak mať viac voľného času na rozprávky či iné príjemnejšie aktivity ako stáť pri sporáku.

Veľkým pomocníkom v kuchyni je práve kuchynský robot. V prípade, že si vyberiete naozaj kvalitný spotrebič ako sú napríklad kuchynské roboty Kenwood, dostane sa do vašej domácnosti šikovný a multifunkčný pomocník.

Naviac moderné kuchynské roboty sú naozaj pomocníkom pri všetkom, nielen pri pečení. Okrem toho, že vedia dokonale vymiesiť cesto na vianočné cukrovinky alebo vyšľahať perfektný krém, majú aj množstvo ďalších funkcií. Podľa toho, ktorý si vyberiete, môžete dostať do domácnosti robot s integrovanou kuchynskou váhou a tak pri varení a pečení vzniká oveľa menej neporiadku a vám zostáva viac času.

Taktiež moderné roboty majú v sebe rôzne inteligentné funkcie, napríklad pomocou šikovnej aplikácie Kenwood môžete čerpať inšpiráciu na recepty. A tak okrem tradičných štedrovečerných pokrmov môžete pripraviť aj niečo nové a nečakané.

Čo by nemalo na štedrovečernej večeri chýbať?

V prípade, že nepatríte do tej skupiny, ktorá by si chcela vytvárať nové zvyky a pokrmy a radšej stavíte na istotu. Potom sme pre vás pripravili výber tradičných potravín, maškŕt a nápojov, ktoré by na vašom štedrovečernom stole nemali chýbať podľa tradícii našich predkov.

Oblátka s medom

Tradičný prvý chod je oblátka s medom. Med by mal zabezpečiť vnútornú pohodu. A taktiež symbolizuje to, že počas ďalšieho roka by sme mali byť dobrí, milí a príjemní. Taktiež symbolizuje aj hojnosť a lásku.

Niektoré domácnosti pridávajú na oblátku s medom aj cesnak. Cesnak zase reprezentuje zdravie. A v tejto kombinácii by podľa tradícii mal zabezpečovať zdravie celej rodine počas nasledujúceho roka.

Vianočná kapustnica

Ďalším veľmi špecifickým prvkom Vianoc je vianočná kapustnica. Tá sa od tej normálnej odlišuje tým, že pri varení vianočnej kapustnice vynecháme mäso, pridáme dubáky a maslo.

Kapustnica je jemná a lahodná. Naviac tradície hovoria o tom, že aj kapusta by mala prinášať zdravie celej rodine. To, že je kapustnica bez mäsa vyplýva z kresťanských tradícií, kde by sa počas Štedrého dňa nemalo jesť mäso.

Ryba so šalátom

Práve vyššie spomínanému pôstu sa na vianočný stôl dostala práve ryba zo zemiakovým šalátom. Ide o to, že pripravené mäso sa jedlo až po polnoci. A práve ryby sa považujú za diétne jedlo.

Najčastejšie sú využívané kapre. Práve s kaprami sa spájajú ďalšie tradície. Práve ich šupiny by mali priniesť rodine veľa peňazí. Mnohí z vás si vedia odložiť práve umytú šupinu z kapra do peňaženky, aby im počas celého roka prinášala bohatstvo.

Vianočné cukrovinky

Vianočné zákusky, koláče a cukrovinky rôzneho druhu. Čím viac druhov máte, tým lepšia gazdiná ste. A tu prichádza na rad kuchynský robot, s ním je pečenie naozaj jednoduché a rýchle. Vďaka tomuto skvelému pomocníkovi budete pripravené na Vianoce a široká ponuka vašich cukroviniek bude rozmanitá aj bez namáhavého státia v kuchyni. Sladkosti jednoducho k Vianociam patria a nemali by chýbať na vianočnom stole.

Vianoce sú sviatky pokoja a rodinnej pohody. Napriek tomu, že chcete, aby bolo všetko dokonalé je dobré niekedy spomaliť a vychutnať si silu prítomného okamihu. Vianočné prípravy berte s rezervou a využívajte pomocné ruky ale aj šikovné kuchynské spotrebiče, ktoré vám prácu uľahčia.

Komerčný článok